[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] (none) [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] (none) [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive]
 
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
Skåne Sjælland Linux User Group - http://www.sslug.dk Home   Subscribe   Mail Archive   Forum   Calendar   Search
MhonArc Date: [Date Prev] [Date Index] [Date Next]   Thread: [Date Prev] [Thread Index] [Date Next]   MhonArc
 

Re: [TEKNIK] døende disk?




>----Original Message----
>From: sslug@sslug
>Date: Apr 27, 2007 23:16 
>To: <sslug@sslug>
>Subj: [TEKNIK] døende disk?
>
>Hej.
>
>Jeg har en WD disk kørende på et kort med en SIL2134 chip, dvs noget 
Silicon
>Image ATA hejs.
>Desværre kommer der følgende ting i min dmesg
>
>ata5: hard resetting port
>ata5: softreset failed (SRST command error)
>ata5: follow-up softreset failed, retrying in 5 secs
>ata5: hard resetting port
>ata5: SATA link up 3.0 Gbps (SStatus 123 SControl 300)
>ata5.00: failed to set xfermode (err_mask=0x101)
>ata5.00: limiting speed to UDMA/33
>ata5: failed to recover some devices, retrying in 5 secs
>ata5: hard resetting port
>ata5: SATA link up 3.0 Gbps (SStatus 123 SControl 300)
>ata5.00: configured for UDMA/33
>ata5: EH complete
>SCSI device sdc: 781422768 512-byte hdwr sectors (400088 MB)
>sdc: Write Protect is off
>sdc: Mode Sense: 00 3a 00 00
>SCSI device sdc: drive cache: write back
>SCSI device sdc: 781422768 512-byte hdwr sectors (400088 MB)
>sdc: Write Protect is off
>sdc: Mode Sense: 00 3a 00 00
>SCSI device sdc: drive cache: write back
>sd 4:0:0:0: SCSI error: return code = 0x06000000
>end_request: I/O error, dev sdc, sector 55762911
>
>Jeg har prøvet med smartctl men den siger at enheden ikke 
understøtter
>smart, hvilket jeg finder yderst tvivlsomt eftersom disken er 5mdr 
gammel.
>--smart=on på disken hjælper heller ikke med at få den til at 
aktivere
>smart.
>
>Hvad kan jeg gøre for at få testet om disken er defekt, udover at 
hive den
>over i en maskine med noget windows og så køre et WD testtool?
>
>MVH: Lasse Thomsen
>

SMART virker endnu(?) ikke i med SATA diske under Linux.
Du skriver "døende disk" - hvilke 'symptomer' er der ellers på det? - 
det plejer at støje fælt, før det går så galt.


mvh Mogens Jæger


 
Home   Subscribe   Mail Archive   Index   Calendar   Search

 
 
Questions about the web-pages to <www_admin>. Last modified 2007-05-01, 02:01 CEST [an error occurred while processing this directive]
This page is maintained by [an error occurred while processing this directive]MHonArc [an error occurred while processing this directive] # [an error occurred while processing this directive] *