[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] (none) [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] (none) [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive]
 
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
Skåne Sjælland Linux User Group - http://www.sslug.dk Home   Subscribe   Mail Archive   Forum   Calendar   Search
MhonArc Date: [Date Prev] [Date Index] [Date Next]   Thread: [Date Prev] [Thread Index] [Date Next]   MhonArc
 

Re: [TEKNIK] Hardware sensors.



Frank Damgaard wrote:
On Mon, Mar 19, 2007 at 13:07:54 +0000, Jørgen Heesche wrote:
Jeg har lige installeret lmsensors i Mandriva 2006, lm_sensors-2.9.1-4mdk,
sensors version 2.9.1 with libsensors version 2.9.1
Output fra sensors:

$ sensors
as99127f-i2c-0-2d
Adapter: SiS96x SMBus adapter at 0xe600

....
-12V:      -0.00 V  (min =  -0.00 V, max =  -0.00 V)
-5V:       -0.00 V  (min =  -0.00 V, max =  -0.00 V)

enten findes -12V og -5V ikke , eller der er ikke sensors til disse, eller chipsæt/lmmsensors opsætning skal tilpasses.

fan1:        0 RPM  (min =    0 RPM, div = 2)
fan2:        0 RPM  (min =    0 RPM, div = 2)
fan3:        0 RPM  (min =    0 RPM, div = 2)

Enten har fans ikke returledning til måling af omdrejninger eller lmsensors opsætnings skal tilpasses. Sammenling evt. med BIOS resultater på Fan, eller med windows.

M/B Temp:    +33°C  (high =   +80°C, hyst =   +75°C)
CPU Temp:  +32.5°C  (high =  +100°C, hyst =    +0°C)
temp3:     +96.0°C  (high =   +80°C, hyst =   +75°C)
vid:      +1.500 V  (VRM Version 9.0

Temp3 er meget høj, hvor måles den temperatur?

Måske den slet ikke er forbundet, har BIOS de 3 temperaturer? Det kan også være lmsensors opsætning der skal tilpasses til dit bundkort/chipsæt.

Bundkortet er at Asus P4S533-E.
Manualen har ingen oplysninger om temperaturer mv.

Her et lille uddrag af /etc/sensors.conf -
...
# Depending on your motherboard, you may have to use any of two formulae
# for temp2. Quoting Artur Gawryszczak (edited to reflect subsequent fixes
# to the driver):
# "I guess, that the formula "(@*15/43)+25, (@-25)*43/15" is correct
# for those Asus motherboards, which get CPU temperature from internal
# thermal diode (Pentium Coppermine, and above), while no formula is needed
# for Athlon/Duron boards, which use a thermistor in the socket."
# An alternative formula was then found and reported by Victor G. Marimon.

# Asus A7V133, Asus A7M266
#   No compute line is needed
# Asus CUV4X, Asus A7V8X
#   compute temp2 (@*15/43)+25, (@-25)*43/15
# Asus CUSL2, Asus CUV266-DLS, Asus TUSL2-C
#   compute temp2 (@*30/43)+25, (@-25)*43/30

# See comments above if temp3 looks bad. What works for temp2 is likely
# to work for temp3 for dual-CPU boards.

# Most Asus boards have temperatures settled like that:
    label temp1 "M/B Temp"
    label temp2 "CPU Temp"
...
# Most boards have no temp3 by default
#   ignore temp3
...

Da mit bundkort ikke er dual-CPU, burde der ikke være # på 'ignore temp3'. Det er altså misvisende, at der vises en temp3.

0 RPM for fan1, fan2 og fan3. Det er ikke mit indtryk at blæserne ikke kører, det summer i hvert fald fra kabinettet. Disken er en 160GB Seagate baracuda, som skulle være støjsvag.

I /etc/sensors.conf ses flg. om fans: chip "maxilife-cg-*" "maxilife-co-*" "maxilife-as-*"

   label fan1  "HDD Fan"
   label fan2  "PCI Fan"
   label fan3  "CPU Fan"
   ignore fan4
. . .
chip "maxilife-nba-*"

   label fan1  "CPU Fan"
   label fan2  "PCI Fan"
   label fan3  "HDD Fan"
   label fan4  "Heat Sink Fan"
. . .
chip "maxilife-cg-*" "maxilife-co-*" "maxilife-as-*"

   label fan1  "HDD Fan"
   label fan2  "PCI Fan"
   label fan3  "CPU Fan"
   ignore fan4
. . .

Det er tilsyneladende ikke entydigt, hvad  fan1, fan2 og fan3 betyder.


Mit gæt er at lmsensors config-fil skal tilpasses dit bundkort det er sjældent 100% "out-of-the-box" med lmsensors :(




-- Med venlig hilsen

Jørgen Heesche
mailto:sslug@sslug
Linux user siden 1998


 
Home   Subscribe   Mail Archive   Index   Calendar   Search

 
 
Questions about the web-pages to <www_admin>. Last modified 2007-04-01, 02:01 CEST [an error occurred while processing this directive]
This page is maintained by [an error occurred while processing this directive]MHonArc [an error occurred while processing this directive] # [an error occurred while processing this directive] *