[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] (none) [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] (none) [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive]
 
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
Skåne Sjælland Linux User Group - http://www.sslug.dk Home   Subscribe   Mail Archive   Forum   Calendar   Search
MhonArc Date: [Date Prev] [Date Index] [Date Next]   Thread: [Date Prev] [Thread Index] [Date Next]   MhonArc
 

Re: [PROGRAMMERING] [PHP][HTML]>kan formateres med CSS, well det bliver også formateret med CSS. Tabeller er jeg også ved at gå fra, da hjemmesider i layers er fremtiden.

Er du overhovedet inde og kigge på hvad der sker rundt omkring!?
Jeg kan fortælle dig at mange skifter over til _rene_ CSS sider pga. de fordele man får:
- Siderne er lettere at opdater (kæmpe fordel)
- Størrelsen af siderne bliver MEGET mindre - dvs. brugerne får hurtigere access
- Man kan bygge nogle rigtig FLOTTE hjemmedier - og de vil forblive simple. CSS giver mange fede muligheder.
- Man bevæger sig endnu mere mod XML


Det er meget muligt tabelløse hjemmesider er fremtiden, men der går nok lige et par år endnu, før
browserne og CSS er oppe på et niveau hvor tabeller kan kastes væk. Rent teknisk er CSS ikke udbygget nok
til at kunne erstatte tabeller.
Så ved du ikke en skid om CSS - - - hvis du fyrer sådan noget møg ud. Jeg kan opbygge ALT i CSS, og det kan mange andre også! Jeg kan opbygge ting i CSS som du ALDRIG vil kunne opbygge i tabeller.

Prøv kig lidt på nettet - en god link http://www.alistapart.com/ - og find ud af hvad CSS kan, og hvad det ikke kan.

Nogle af de store sider som er bygget med kun CSS og layers:
http://fedora.redhat.com/
http://www.alltheweb.com
http://msn.espn.go.com/
http://www.37signals.com/

Se de sider i forskellige browsers og de vil ligne hinanden 100% - og de er meget smart opbygget, kig på koden!

Browserne? Hvis du følger W3 standarder så kan siden med LETHED vises i både Opera, Mozilla og Internet Explorer!

Jeg har oplevet hvis man følger W3 standarder og bygger hjemmesider i layers - - - i stedet for i tabeller - - - tjah så får man ikke problemer med kompatibiliteten.

Det var det værste vrøvl? For det første ER tabeller STANDARD og for det andet så har du vist ikke arbejdet særlig meget med de mere avancerede hjemmesider siden du fyrer den slags af. Jeg går heller ikke ud fra at du er bekendt med hvor mange med ældre browsere som ser dine sider? Som privatperson kan du selvfølgelig være ligeglad med folk der sidder med forældede browsere, men skal du lave seriøse hjemmesider, så bør du nok overveje hvad du gør. Bare fordi det er er standard, betyder det langt fra at det virker optimalt hos alle.

Hvorfra ved du at jeg ikke har arbejdet med meget avanceret hjemmesider? Jeg bygger selv meget avanceret hjemmesider - og jeg gøre dette som både privatperson og som professionel. Altså, jeg tænkte en gang ligesom dig, men så læste jeg en rigtig god bog af en mand, som hedder Jeffrey Zeldman. Læs hans bog Designing With Web Standards - så vil du få en hel ny måde at tænke på.


Pointen er ligesom at du ikke skal udvikle sider som understøttes af Netscape 4.0...! Det er forældet, det er ubrugeligt, hvis du udvikler sider til Netscape 4.0 er de allerede forældet. Byg heller hjemmesider som er fremtidssikret - og hvordan gøre du så det!? Jo, du bygger hjemmesider som understøtter de nyeste standarder. Men når de er sagt, så kan CSS sider også vises i Netscape 4.0 - dog bliver de ikke nær så fancy! Og de kan endda vises med tekstbrowsers som Lynx!

Hvis du har opera, så prøv f.eks. gå ind på http://fedora.redhat.com/ og fjern CSS formatering og fjern billede understøttelse - så vil du se hvad jeg mener. Siden er stadigt brugelig!

Altså, jeg udvikler selv hjemmesider professionelt og jeg har også brugt tabeller, men efter jeg har lavet research og undersøgt hvad CSS kan og hvordan de er understøttet af de nyeste browser, well så har jeg bestemt mig for : alle de nye sider jeg laver bliver opbygget i layers!

Tabeller er langt mere komptabile end noget fancy CSS, det er da helt sikkert :-)

Jeg vil sige at man er nået til det punkt hvor fancy CSS er ligeså kompatibelt som almindelige tabeller. Og du skal sgu også tænke på fremtiden! Jeg ved ikke, har du set at flere og flere mobile enheder får Internet adgang og en browser? Kan du se hvad der sker hvis du bygger en side i tabeller og dernæst skal opdatere siden? Lad os sige du har en kæmpe side – over 1000 sider. Lige pt. er browsning på mobile enheder ikke særligt populært, men hvis den bliver det om 2 år. Herefter har du en kunde som ønsker at hans side også bliver tilgængelige fra mobile enheder – ups, nu skal du ændre over 1000 sider, ikke så smart… Imens skal jeg kun ændre 1 CSS fil, og lige pludselig understøttes de 1000 sider også af mobileenheder...


Jeg er især glad for Internet Explorer og dens måde at håndtere CSS på. Det er nemlig slet ikke fyldt med fejl og det er nemlig ikke et større arbejde at tweake
sit CSS så det bliver vist ens i både mozilla og IE :-)

Bare følg W3 standarder og du vil ikke få et problem, og hvis du gøre - - - er den sikkert meget lille.


PS: Jeg siger ikke at man skal fjerne tabeller TOTALT. Det kan stadigt være en stor fordel at bruge tabeller i nogle tilfælde, bl.a. når man viser data som er struktureret i tabeller. Det jeg siger er - - - man ikke skal benytte tabeller for at lave ens side struktur!

mvh // amir

--
  Name: Amir Salihefendic
Internet ID: sslug@sslug
  (*·.¸(`·.¸ ¸.·´)¸.·*)
*·.¸¸.* www.amix.dk *.¸¸.·*
   (¸.·´(¸.·* *·.¸)`·.¸) 
Home   Subscribe   Mail Archive   Index   Calendar   Search

 
 
Questions about the web-pages to <www_admin>. Last modified 2005-08-10, 22:43 CEST [an error occurred while processing this directive]
This page is maintained by [an error occurred while processing this directive]MHonArc [an error occurred while processing this directive] # [an error occurred while processing this directive] *