[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] (none) [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] (none) [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive]
 
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
Skåne Sjælland Linux User Group - http://www.sslug.dk Home   Subscribe   Mail Archive   Forum   Calendar   Search
MhonArc Date: [Date Prev] [Date Index] [Date Next]   Thread: [Date Prev] [Thread Index] [Date Next]   MhonArc
 

Re: [MISC] Patent og Knuth og TeX?Keld Jørn Simonsen skrev:
On Sat, Nov 29, 2003 at 09:42:05PM +0100, Steen Jensen wrote:

Keld Jørn Simonsen skrev:


Hej Steen,

hvorfor kan du ikke kigge på disse danske swpat patenter?

Hvis det er rene softwarepatenter, bør man kun skrive til myndigheden og spørge, hvordan det kan gå til, at der er udstedt patent kun på software. De er forpligtet til at svare.


Ja, det kunne man. Vil det sige at du er imod rene softwarepatenter?
De er jo ikke lovlige iflg. ordlyden af dansk lov.

Jeg er modstander af alt, der er ulovligt. Hvis politikerne vedtager noget, der efter min opfattelse er tåbeligt, bliver jeg nødt til at respektere loven, men jeg skriver og gør ved for at forsøge at få ændret loven.
Og se om det med dine forkundskaber er nogen der har værkshøjde?

Hvor meget skal man sidde og læse igennem. Jeg er ikke programmør. Jeg synes, det ville være en god idé, hvis nogle programmører sammen med nogle, der har sat sig ind i patentlovgivningen satte sig ned og fandt kendsgerningerne og skrev til myndighederne. Hbvis altså det er rene softwarepatenter.


Ja, det kunne man vel gøre. Måske var det noget for Ole Tange og
kompani. Måske er det ca det samme Ole Tange taler om, når han siger at
man kan anlægge civilt søgsmål i en anerkendelsessag, hvor PVS må
anerkende at de ikke kan give patent til rene programmelpatenter, eller at programmel der kun benyttes på alm edb-maskienr netværk mv,
ikke kan krænke et udstedt patent.


Dette er skridtet videre end at bare skrive til PVS, idet man formoder
at det vil være omsonst at skrive til PVS - at de ikke vil svare eller
vil svare udenom, eller lignende.

Hvis man vil klage til Folketingets Ombudsmand, skal man først have udnyttet alle underliggende klagemuligheder. Ellers var der jo ingen grund til at have alle de underliggende. Når så sagen omsider ender hos ham foreligger der en masse skriftligt materiale, hvor han tager stilling til, om reglerne er blevet overholdt.


Blandt andet derfor kan du trygt skrive til PVS. De skal nok svare, hvis ellers der er et seriøst spørgsmål. Et skriftligt svar kan bruges mod dem, så de skal nok sørge for at svare, så de ikke bagefter kan hænges op. Men selv sådan et svar kan bruges.

Da Microsoft forærede sin officepakke til alle medlemmer af Danmarks Lærerforening, skrev jeg til Skatteministeren og Konkurrencestyrelsen, der oprettede sagen og virkelig tog mig alvorligt. Og der kom med nogen forsinkelse (med formål?) en seriøs redegørelse om deres beslutninger.


Men egentlig er det ikke om patenter har værkshøjde, der bør være det
centrale problem, problemet er patenter på algoritmer og programmel.
Det bør vi  ikke have. Det vil være patenter på matematik,
og det er altså omsonst.

Og vi véd at patenter på programmel ikke fremmer innovationen, derfor
er der ikke nogen samfundsmæssig grund til at tillade dem.

Hilsen
keld


Tja, den dybe tallerken er opfundet, og som jeg tidligere har skrevet: hvis en mand finder ud af, at en dyb tallerken i glas med en bestemt krumning ikke kan gå i stykker, selv om du smider den ud fra Eifeltårnet eller bruger en hammer på den, synes jeg da, han skal have lov at få patent. Måske kan der udtænkes en "Einsteins relativitetsteori", der skal bruges mange år på at tumle og eksperimenter, og så synes jeg opfinderen skal have lov at få patent. Også selv om det kun er software.


Nåh, jeg fik vist svar dér. Men der er jo generel enighed om at opdagelser af typen Einsteins relativitetsteori ikke kan patenteres. Jeg forstår at du er uenig heri? Jeg kan godt se at det kan tage mange
år at finde ud af matematik/fysik-ting som Einsteins relativitetsteori,
og analogt hermed algoritmer for sortering og komprimering og andet
programmel, men det er altså patenter på formler/algoritmer.


Venlig hilsen
Keld


Tja, du må ikke producere en lille sten med en havfrue siddende på og sælge den til turisterne. Er det rimeligt eller urimeligt? H C Andersen skrev eventyret, en billedhugger lavede statuen ved Langelinie, og nu er det hans efterkommere, der har retten til at producere souvenirstenene.
Efter min opfattelse skal du have ophavsretten til det, du finder ud af/på. Om det så er patent, mønsterbeskyttelse, forfatterrettighed eller lignende. Hvis du gider gå og tumle med et problem og finder en løsning, er løsningen din "opfindelse". Og et patent udløber hurtigere end dine rettigheder i kunstnerisk sammenhæng.


Undskyld, hvis det blev lidt langt, men det er ikke helt let. Sæt nu jeg fandt på noget, der med patent kunne gøre mig rigere end Bill Gates, og jeg så havde fraskrevet mig retten til at holde fast?

Med venlig hilsen

Steen 
Home   Subscribe   Mail Archive   Index   Calendar   Search

 
 
Questions about the web-pages to <www_admin>. Last modified 2005-08-10, 19:41 CEST [an error occurred while processing this directive]
This page is maintained by [an error occurred while processing this directive]MHonArc [an error occurred while processing this directive] # [an error occurred while processing this directive] *