[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] (none) [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] (none) [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive]
 
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
Skåne Sjælland Linux User Group - http://www.sslug.dk Home   Subscribe   Mail Archive   Forum   Calendar   Search
MhonArc Date: [Date Prev] [Date Index] [Date Next]   Thread: [Date Prev] [Thread Index] [Date Next]   MhonArc
 

Re: [MISC] Igen en misforståelseB. E. Petersen skrev:

Og det er altså ikke engang alle kommuner, der har haft adgangen til GIS systemerne før i år 2000 eller 2001, og borgerne har altså ikke fået adgang før kommunerne. De kommunale GIS-kort gives der adgang til via kommunen, så der har altså lige skullet laves aftaler og programmer, inden man kunne gøre det her.


Det er sandt er det først er fornyligt at vi skal kunne tilgå den information via nette.

At lave dem så de fulgte en standard er jo ret så vanskeligt, eftersom vi endnu ikke har haft elektronisk adgang til kommunale informationer før indenfor de sidste par år.


Men alt lave dem så de kan se med en rimelig standart er ikke svære end det er alt lave det så det kan ses.
Jeg har selv lavet et system der kunne tilgå GIS information. Det to gost to mand 1½ uger at lave noget der var hæderligt så det kunne vis valget information fra en GIS server. Der er i visse tilfælde et simpel Java-API til sådanne nogen forspørgleser, så det kan også køres på en linux webserver selve forspørgelserne og fremvisningen. GIS server er hvis mest lavet i C.
Tråden startet med at det var frederiksberg der ikke kunne vise information via nette. Denne service er givet af et firma der giver ligende sevice til flere kommuner. Det skulle for dem være den smal sag at lave det så det var muligt at se det i flere browser. Det er for mig at ser kun et udtryk for at de enten ikke gøre deres arbejde ordentelig eller ikke gider at bekrymmer sig om de sidste 2-5 % af brugerne som benytter sig af en anden browser :-)


At Kraks kort virker er altså ikke det samme, som at du skal kunne gå ind på din kommunes kort og se, hvor f.eks. din kloakledning løber.


At krak virker var også kun et eksempel på at forsprøglser til en GIS server kan fremviser in en browser. Her via den applet såvidt husker.


Vi er da vist meget enige om, at det er for dårligt, at det ikke virker. Men tråden startede nu med, at jeg gjorde opmærksom på, at det er umuligt at se Lademans Leksikon med andet end IE. Så jeg kan ikke gå ind og se det og eventuelt købe det.
Krak tjener en stor del af deres penge på, at du med en hvilken som helst browser kan logge på og læse deres kort. Derfor har de selvfølgelig fra starten lavet en brugbar løsning.
Kommunerne har IKKE lavet denne løsning for at tjene penge, men de har fundet ud af, at det nok var en god idé, om borgerne også kunne kigge med, så man ikke skal rende på Rådhuset og have ekspedition. Du kan bare ikke lige gå ind og rette i en kommunes website. Der gælder nogle helt andre regler for kommunerne. Blandt andet fordi du via kommunernes hjemmesider reelt står i forbindelse med fortrolige oplysninger.


Men jeg er meget enig med dig i, at vi skal frem til, at alle hjemmesider lever op til standarderne, så vi undgår disse problemer. Og ved høringen på Christiansborg i juni gav blandt andet KMD udtryk for, at man da kun udviklede det, som flere kommuner ville betale for. Flere kommuner har betalt dyrt for at få udviklet noget hos andre, og det bliver ikke billigere, når de så hopper tilbage til KMD. Og alt deres skal passe til KMDs systemer. Så det nytter ikke, at de får udviklet lige denne lille del, hvis det så giver problemer andetsteds, eller hvis ikke de har retten til at gøre det.

Med venlig hilsen

Steen 
Home   Subscribe   Mail Archive   Index   Calendar   Search

 
 
Questions about the web-pages to <www_admin>. Last modified 2005-08-10, 19:41 CEST [an error occurred while processing this directive]
This page is maintained by [an error occurred while processing this directive]MHonArc [an error occurred while processing this directive] # [an error occurred while processing this directive] *